ידע מחשבים ותכנה (ישראל 1982) בע"מ נ' אופיס דיפו (ישראל) בע"מ
|
תא"ק בית משפט השלום תל אביב - יפו |
15775-08
26.8.2010 |
|
בפני : צבי כספי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ידע מחשבים ותכנה ישראל ( 1982) בע"מ |
: אופיס דיפו (ישראל) בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
התובעת מגדירה עצמה כסוכנת של חברת המחשבים Apple [ להלן: "אפל"] והיא שווקה את מוצרי אפל לחנויות הרשת של הנתבעת, כמתואר בסעיפים 1 עד 3 לכתב התביעה שהוגש ב"סדר דין מקוצר".
מסגרת אספקת המוצרים נקבעה בהסכם שצורף לכתב התביעה וסומן באות א' והוא מוסכם גם על הנתבעת, כפי סעיף 3 לתצהירה של הגב' אורית לוי עובדת הנתבעת התומך בבקשת הנתבעת למתן רשות להתגונן, נשוא החלטה זו, ומצורף לתצהיר הנ"ל כנספח ב'.
כתב התביעה ותצהיר הגב' לוי, מעוררים שאלות של קיזוז; לפי כתב התביעה עיקר החוב, או חלק עיקרי ממנו נובע מכך שהנתבעת קיזזה שלא כדין סכומים מסוימים בגין מוצרים שהוחזרו על ידיה לתובעת, אך אלה, לטענת התובעת לא הוחזרו מעולם; אורית לוי מתארת מצב הפוך.
למעשה, מדובר בהתחשבנות שבין הצדדים שהן חברות מסחריות גדולות, שמנהלות מאבק חשבוני בסכום לא גבוה בבית המשפט, במקום לסגור עניין זה בבדיקה משותפת שהיא היעילה יותר במקרים ממין אלו.
בשלב זה של הדברים לא ניתן לקבוע, ולו לכאורה, אם צודקת התובעת או שיש ממש בטענות הנתבעת; על כן ניתנת בזאת רשות להתגונן לנתבעת מתוך מגמה כי אם עד למועד קדם המשפט לא ישכילו הצדדים לסיים את הבדיקה בעצמם או באמצעות גורם מקובל עליהם, ימונה על ידי בקדם המשפט רואה חשבון שיבצע את הדרוש במקומם.
קדם משפט יהיה ביום 3.1.2011 שעה 12.30
ניתנה היום, ט"ז אלול תש"ע, 26 אוגוסט 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|